Eén certificaat voor heel Europa

De G4-standaarden gaan verder dan bestaande regelgeving waardoor het certificaat in alle Europese landen en daarbuiten waarde biedt.

Training en certificering van verantwoord gamen

In samenwerking met onze partner G4 leveren we een volledig certficeringsprogramma om uw verantwoorde kansspelbeleid aan te tonen.

Samenwerking met de bekende Global Gambling Guidance Group (G4)

G4 heeft jarenlange ervaring in responsible gaming, onder andere met het opstellen van regels, trainingsprogramma’s en het opzetten van hulplijnen.

Overal ter wereld wordt er druk uitgeoefend op de kansspelindustrie om verantwoorde kansspelprogramma’s te ontwikkelen die de impact van kansspelverslaving, zowel voor individuen als voor de samenleving, te beperken. NMi en G4 hebben de krachten gebundeld op het gebied van verantwoord spelen (ook wel responsible gaming). Door het certificeren van responsible gaming bieden we de mogelijkheid aan verantwoorde ondernemingen om zich hierop te profileren.

Als producent van kansspelen wilt u dat zoveel mogelijk mensen plezier beleven aan uw spelen. U wilt ook graag dat ze terugkeren, zolang het geen probleem wordt. Door het certificeren van uw beleid op het gebied van verantwoord spelen, laat u zowel aan uw spelers als aan uw operators zien dat u een actief beleid voert om verslaving en afhankelijkheid te voorkomen. NMi certificeert tegen de G4 Gedragscode voor wereldwijde bewijsvoering van verantwoord spelen.

Wat kunnen we certificeren?

Naast de standaard eisen die door de autoriteiten worden opgelegd is het mogelijk om de gedragscode voor verantwoord spelen te certificeren. Deze certificering kan de volgende onderdelen omvatten:

  • Training voor werknemers: herkennen van en beschermen tegen het ontstaan en het zich verder ontwikkelen van kansspelproblemen
  • Verstrekken van informatie over de risico’s van kansspellen
  • Technische eisen: RNG toevalsgeneratoren

In overleg met uw organisatie kunnen we de eisen vaststellen voor verantwoord spelen. Als onafhankelijk testinstituut kan NMi audits uitvoeren tegen deze eisen. De apparaten of software worden gekeurd door middel van audits op locatie, inspectie, keuring of een combinatie hiervan. U ontvangt een testrapport en, als uw machine of software aan de eisen voldoet, een certificaat. Uiteraard kunnen de tests voor verantwoord spelen worden gecombineerd met de standaard testprocedures, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

Samenwerking met G4

NMi en G4, de Global Gambling Guidance Group, hebben als doelstelling om de impact van problematisch spelen te minimaliseren door het promoten van een wereldwijd accreditatieprogramma voor de kansspelindustrie. G4 is het geesteskind van een groep van internationale experts op dit gebied met jarenlange werkervaring in de wereldwijde kansspelindustrie. Zij beschikken onder andere over ervaring met het opstellen van responsible gaming programma’s, het uitdenken en geven van trainingsprogramma’s voor werknemers, het leiden van hulplijnen in verschillende landen en het verzorgen van advies aan problematische spelers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gx4.com.

Ben Verhoeff

Ben Verhoeff

Market Development Manager gaming, Worldwide,Netherlands

Meer dan 25 jaar ervaring in Gaming. Gespecialiseerd in certificering van nieuwe producten. Expertise in responsible gaming, zowel standaardisatie als auditing. Lid van EASG.