Case study: De aanhouder wint…

Cashless play systemen zijn al jaren een grote wens voor veel speelhallen, onder andere in verband met de risico’s die verbonden zijn aan het in huis hebben van cash geld. NMi zorgde door uitgebreide testrapporten en intensieve samenwerking met zowel de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) als de producent voor de eerste ontheffing van een cashless play systeem. Hiermee kon het het systeem worden ingesteld en de eerste speelhallen worden voorzien van dit systeem.

Zonder de oplossingsgerichte instelling en onafhankelijke positie van NMi hadden we de ontheffing nu nog niet gehad.

Als gevolg van de zware tijd die de Nederlandse kansspelindustrie doormaakte, onder andere door het rookverbod en belastingmaatregelen, werd besloten cashless play systemen onder voorwaarden toe te laten. De vraag naar naar cashless play systemen bestond al lange tijd, maar het kostte veel tijd voordat de systemen aan alle eisen, met name op het gebied van fraudegevoeligheid, voldeden.

Certificering cashless play systeem

NMi voerde vele tests uit, zowel in ons laboratorium als op locatie bij speelhallen, om tot een volledig rapport te komen op basis waarvan de ontheffing werd verleend. Daarnaast fungeerde NMi als onafhankelijke partij tussen de Ksa en de producent om de juiste eisen vast te stellen en het mogelijk te maken het systeem te certificeren. Ben Verhoeff, Business Development Manager van NMi Gaming legt uit: “We zijn meer dan een jaar actief bezig geweest om het testplan en het rapportage-format goedgekeurd te krijgen zonder dat de aantrekkelijke punten van het systeem averij op zouden lopen. Daarbij zijn zowel de wensen en belangen van de Ksa als de producent gediend. Vandaar ook dat we niet zonder trots kunnen zeggen dat we dit als enige kansspel-laboratorium voor elkaar hebben gekregen.”

Klik hier voor verdere toelichting over cashless play systemen.