Certificering van Multi-Dimensionale Meetinstrumenten

Multi-dimensionale meetinstrumenten worden gebruikt om de lengte, breedte en hoogte van een rechthoekig voorwerp te bepalen. Als het betreffende voorwerp niet rechthoekig is, wordt de kleinst mogelijke blokvorm die het object in zijn geheel omvat bepaald*. In de weegindustrie worden multi-dimensionale meetinstrumenten vaak gecombineerd met weegschalen om voor logistieke doeleinden het volume te bepalen. Het principe is eenvoudig. Ondanks dat ze hetzelfde gewicht hebben, neemt een doos die is gevuld met met een kilo lood minder ruimte in dan een doos met een kilo veren. Daarom is het duurder om de doos met veren op te slaan en te versturen.

OIML R 129
In de afgelopen paar jaar heeft NMi aanzienlijk meer multi-dimensionals dan gewoonlijk gecertificeerd. Deze toename laat zien dat er een bloeiende markt voor multi-dimensionals is en dat fabrikanten op zoek zijn naar nieuwe afzetmogelijkheden. Als ook u een onafhankelijke certificeringspartner nodig heeft, is het goed om te weten dat wij de kennis en ervaring in huis hebben om uw instrument volgens de Measurement Instruments Directive en de OIML R 129 aanbeveling te testen. De software in uw instrument wordt getest volgens de Welmec 7.2 richtlijnen. Uw NMi certificaat wordt   door veel landen geaccepteerd en opent wereldwijde deuren.

*bron: OIML R 129 for multi-dimensional measuring instruments

Kees van Willenswaard

Kees van Willenswaard

Senior Account Manager, Worldwide,Netherlands

Weegexpert met 13 jaar ervaring op het gebied van type approval, gevolgd door 7 jaar als lead assesor voor module D evaluaties. Senior Account Manager sinds 2007.