Eerste OIML R 137 CoC buiten Europa voor GoldCard High Tech Ltd.

Nog een hoogtepunt om te delen: NMi heeft het eerste OIML R 137 Certificate of Conformity buiten Europa uitgereikt aan GoldCard High Tech Co. De uitreiking vond plaats in Sjanghai tijdens de InterWEIGHING 2015 exhibition. Directeur Sales and Marketing Paul van Enckevort overhandigde de CoC aan Chief Engineer Guo Gang en Overseas Sales Manager Qi Chun Lin.

OIML R 137 is de nieuwe aanbeveling voor gas meters. In 2014 zijn zowel het test report format als het Certificate of Conformity systeem voor de R 137 afgerond. Het document omvat balgen gasmeters, turbine gasmeters, ultrasone gasmeters en alle andere typen gasmeters. Fabrikanten wiens gasmeters zijn getest volgens de OIML R 137 en voorzien van een Certificate of Conformity, kunnen snelle markttoegang verkrijgen in landen buiten Europa, zoals Australië, Canada, de USA, China en Rusland.

Belang OIML R 137

Ook binnen Europa wordt de R 137 steeds belangrijker. Door de overbrugging te gebruiken zoals bepaald door WELMEC, wordt het document beschouwd als normatief document onder de MID en kan het gebruikt worden om Europese toelating te verkrijgen.

Vergeleken met de geharmoniseerde EN standaarden is de OIML R 137 nieuwer, het bevat de laatste vereisten (zoals voor EMC, software en pertubation testing) en is daarom de perfecte, toekomstbestendige match voor gasmeterfabrikanten.