EMC immuniteitstesten nu tot wel 6 GHz

NMi heeft de bestaande EMC (Electromagnetic Compatibility) faciliteiten in Dordrecht uitgebreid met immuniteitstesten tot wel 6 GHz. Dit is gedaan door te investeren in de RadiField Triple A veldgenerator. Bij NMi worden meetmiddelen zoals elektriciteitsmeters, gasmeters, benzinepompen en weegschalen getoetst voor conformiteit met de Metrologiewet en internationale productnormen. De immuniteitseisen in deze productnormen worden steeds vaker verhoogd naar 3 of 6 GHz. Vandaar de noodzaak om te investeren in het genereren van EMC velden bij hogere frequenties. Door de uitbreiding met de RadiField Tripe A veldgenerator is NMi in staat om meetmiddelen te testen volgens de nieuwste eisen en is daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst.

EMC pre-testen

Wist u dat NMi nu ook EMC pre-testen aanbiedt? Dit maakt tijdrovende en kostbare hertesten in een later stadium van productontwikkeling overbodig. Fabrikanten worstelen vaak met EMC eisen waardoor de kans op non-conformiteiten tijdens het testen op de loer ligt. Door het meetinstrument al voorafgaand aan de officiële testen te pre-testen, krijgen zij een beter inzicht in het functioneren van hun product en kunnen er nog wijzigingen aan het design worden aangebracht.

Lees meer in onze Engelstalige EMC pre-testing flyer.

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.