Even voorstellen: Jeffrey Vermeer, Managing Director bij NMi

NMi heeft per 1 november 2015 een nieuwe Managing Director. Jeffrey Vermeer volgt per 1 november Arjan van Breukelen op, die na drie succesvolle jaren bij NMi zijn carrière vervolgt als freelance consultant en coach.

Kort maar krachtig: wie is Jeffrey Vermeer?
Ik ben 44 jaar oud, ik woon in Zoetermeer en ben gek op dieren. Samen met mijn vrouw heb ik vier katten, een hond en een paard. Mijn grootste hobby is vliegvissen.

Wat is je achtergrond?
Ik ben opgeleid in de elektrotechniek. Via de LTS, MTS en HTS ben ik afgestudeerd aan de TU Delft. Na een aantal functies binnen kleinere bedrijven kwam ik in 2000 bij TNO terecht. In de viertien jaar dat ik hier heb gewerkt, bekleedde ik diverse posities waarvan de laatste Business Line Manager Space was. In 2014 werd ik gevraagd als directeur bij ProQares, een test laboratorium op het gebied van beschermingsmiddelen tegen chemische en biologische bedreigingen. ProQares maakt net als NMi onderdeel uit van TNO Bedrijven. Ergens in de tussentijd kwam er een vraag of ik tijdelijk als Managing Director wilde inspringen bij een bedrijf waar het even wat minder lekker liep, CelSian Glass & Solar B.V. Daar zou ik vier maanden zitten, dat werd ruim een jaar. De organisatie staat daar weer goed op de rails dus kwam er ruimte voor een nieuwe uitdaging.

Die nieuwe uitdaging, dat wordt NMi. In de zomer van 2015 werd ik gepolst door Victor Elsendoorn, directeur van TNO Bedrijven. Ik kende NMi al vanuit mijn studietijd aan de HTS toen ik een keer ben langs geweest om informatie in te winnen over een stageopdracht. Die stage werd het niet maar de goede indruk die ik op dat moment kreeg is me bijgebleven. De rode draad door mijn carriere is het ontwerpen en realiseren van instrumenten. Bij TNO Bedrijven hem ik de switch gemaakt naar de chemie. Toen dit aanbod voorbij kwam, sprak het me aan om weer terug te gaan naar mijn roots. NMi maakt dan weliswaar geen instrumenten, maar ze worden hier wel getest. Wat NMi doet heeft dus veel raakvlakken met waar mijn passie ligt.

Wat zijn je plannen voor dit bedrijf?
De wereldwijde reputatie die NMi  heeft opgebouwd is indrukwekkend te noemen. Die moet gekoesterd worden. Zeker als je zoals ik in de ruimtevaart en in de olie en gas hebt gewerkt, weet je dat testen en certificeren een zeer belangrijke rol inneemt. Dus zonder afbreuk te doen aan datgene waar NMi voor staat, vind ik het belangrijk om de stijgende lijn die de afgelopen jaren is ingezet vast te houden en voorzichtig uit te breiden. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat we voor een klein deel complementaire diensten gaan aanbieden. Te denken valt aan nieuwe, innovatieve services die niet direct binnen de legal metrology vallen, maar in de aanpalende gebieden liggen. Die opties gaan we verkennen.

Hoe zien je eerste weken bij NMi eruit?
Ik val precies met mijn neus in de boter. Het is de tijd van het jaar dat het jaarplan wordt opgeleverd. Daar wacht dus meteen een schone taak. Daarnaast heb ik mijn werkzaamheden bij ProQares overgedragen en is dit ook bij CelSian zo goed als rond. Persoonlijk contact is belangrijk, ik loop daarom bij veel nieuwe collega’s binnen om kennis te maken. Er zijn lunchafspraken met de produkt-markt groepen en afdelingen ingepland om snel een compleet organisatiebeeld te krijgen. De feestdagen komen eraan, waarna ik met een frisse start 2016 ga beginnen. Ik heb er enorm veel zin in om in het nieuwe jaar ook onze klanten en relaties te leren kennen.