Markttoegang tot Australië voor electriciteitsmeters

Fabrikanten van elektriciteitsmeters die markttoegang tot Australië willen, moeten hun meters volgens de  Australische M 6-1 norm certificeren. Onze vaste klanten weten dat de relatie tussen NMi Nederland en het Australische nationale meetinstituut hecht is. Wij kunnen tegen de vereiste M6-1 norm testen. Deze testrapporten worden in Australië geaccepteerd.  De basis van onze samenwerking is onlangs versterkt. Wij hebben een ISO 17025 accreditatie voor de M 6-1 standaard ontvangen, wat de technische vakbekwaamheid van ons lab aantoont.

Dit is een win-win situatie voor fabrikanten met wereldwijde exportplannen. Veen van hen zijn geïnteresseerd in de Australische markt. Bij NMi in Nederland combineren we de vereiste tests voor Australië met de reguliere IEC tests.  Hierdoor wordt voor een groot deel van de wereld markttoegang verkregen, inclusief Australië. Achteraf aanvullende M6-1 testen uitvoeren is niet meer nodig. Deze oplossing levert winst in tijd en kosten op.

Voor informatie kunt u een email sturen naar hschouten@nmi.nl

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.