Ondersteuning ontwerp en ontwikkeling

Stroomlijn uw productontwikkeling door inzicht in eisen en normen: van tekentafel tot ingebruikname

Ondersteuning <strong>ontwerp
en ontwikkeling</strong>

Innovatieve oplossingen voor innovatieve producten

NMi ontwikkelt zonodig testprocedures om ook de conformiteit van uw innovatieve meetopstellingen aan te tonen.

Onafhankelijke blik op uw specificaties

Als onafhankelijke partij kan NMi op een neutrale manier specificaties opstellen en uw specificaties beoordelen.

Kennis van en ervaring met geldende eisen en de interpretatie van normen  

Door jarenlange ervaring met het testen van verkeersmeetmiddelen loopt NMi voorop in kennis over geldende eisen en normen.

Nederland loopt voorop in de ontwikkeling van instrumenten voor handhaving en is veelal de eerste locatie waar nieuwe systemen worden getest en geplaatst, zoals bijvoorbeeld mobiele controle en trajectcontrole voor snelheidsmetingen. In andere landen wordt de kennis en ervaring van Nederland over eisen voor handhaving dan ook graag benut.

Juridische bewijslast

Dankzij de voortdurende perfectionering van verkeersmeetmiddelen in Nederland is er veel kennis en ervaring opgedaan over meetmethoden, de ontwikkeling van eisen aan meetmiddelen en wetgeving, zowel bij de overheid, fabrikanten van meetmiddelen als bij politiediensten. NMi is als onafhankelijk testlaboratorium altijd intensief betrokken geweest bij deze ontwikkelingen en heeft alle certificeringen uitgevoerd voor de fabrikanten van politiemeetmiddelen. Daarmee vormt NMi een belangrijke schakel in een waterdicht systeem dat juridische bewijslast oplevert.

De zeer specialistische kennis die hierdoor is opgebouwd, wordt regelmatig benut door autoriteiten in het buitenland, zowel binnen Europa als daarbuiten. NMi kan onder andere ondersteunen bij het opzetten van een wetgevend systeem voor handhaving, training en begeleiding bij de invoering, om tot juridische bewijslast te komen en 99% handhavingsbeleid.

Wilt u meer weten over het hoe en wat van de regelgeving, het ontwikkelen van juridische bewijslast die standhoudt in de rechtszaal of het implementeren van een faciliteit voor het testen en certificeren van verkeersmeetmiddelen? NMi kan als onafhankelijk instituut meer inzicht geven in belangrijke factoren, trainingen verzorgen en ondersteunen bij het opzetten van regelgeving.

Ron Troost

Ron Troost

Manager Verifications & Calibrations, Worldwide,Netherlands

15 years of experience within NMi. Knowledge of MOT equipment, police enforcement measuring instruments and weighing instruments. Responsible for verification of all measuring equipment in the Netherlands and calibration of Force measuring machines and load cells. Member of the Dutch RAI organization.