Testen en certificeren

Snelle toelatingen: typekeuren, internationale markttoegang, certificeren van kwaliteitssystemen, keuren

Testen en certificeren

Wereldwijde markttoegang

Veel buitenlandse instituten en overheden leveren op basis van een NMi-certificaat of NMi-testrapport direct een toelating, zonder opnieuw te testen.

Kennis over en ervaring met geldende eisen en de interpretatie van normen

NMi is al jarenlang actief in certificering van afvulsystemen en loopt voorop in kennis over geldende eisen en normen.

Korte doorlooptijden

Door slimme testplannen bent u verzekerd van de kortste doorlooptijden voor snelle markttoegang van uw product.

Nederland loopt voorop in de ontwikkeling en toepassing van verkeersmeetmiddelen. De NMi-testresultaten worden door veel buitenlandse overheden, waaronder die van België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, geaccepteerd als basis voor de toelating in de betreffende landen. Voor veel andere landen zijn wij op de hoogte van de aanvullende testen of eisen, die we direct kunnen meenemen in uw projectplan.

Wilt u uw meetinstrumenten in andere landen op de markt brengen? Dan kan NMi u daarin ondersteunen door de betrokken instantie te adviseren of kennis over te dragen, waardoor er meer begrip ontstaat voor de rapporten. De acceptatie van NMi-testrapporten groeit zo gestaag, niet alleen in (Oost) Europa, maar ook in Azië en het Midden-Oosten.

Voor taxameters en uitlaatgastesters is het mogelijk om volgens de Europese MID-regelgeving te testen. Voor veel politiemeetmiddelen geldt in elk land een eigen wetgeving en norm. Door het brede perspectief van de Nederlandse wetgeving en de jarenlange ervaring met het testen en certificeren van handhavingsmeetinstrumenten, vormen Nederlandse eisen vaak de basis voor acceptatie in andere landen.

Waar mogelijk kunnen wij ook gebruik maken van internationaal bekende OIML-aanbevelingen of EN-normen. In het overzicht hiernaast vindt u de betreffende eisen en normen. Wij informeren u graag over een efficiënt toelatingsproces voor uw product.

Get in touch

Italië

Alessandra Bendistinto
T +39 049 9335925
E a.bendistinto@nmi.it