NMi investeert in nieuwe testapparatuur

Zoals eerder aangekondigd heeft NMi Certin besloten om te investeren in nieuwe testapparatuur voor het testen van gasmeters. Op 13 maart 2013 is daarom een testbank, die werkt volgens met principe van ‘sonic nozzles’, in het NMi lab geïnstalleerd. Gas meters met een flow rate tot en met 40 m3/uur kunnen dankzij dit systeem onder verschillende onstandigheden worden getest.

Het systeem is in staat om gewone diafragma gasmeters testen, maar kan ook uit de voeten met slimme gasmeters die gebaseerd zijn op tal van meetprincipes zoals ultrasone of termische technieken met en zonder temperatuurcorrectie. Door de temperatuur in onze klimaatkamer te controleren, kunnen met de testbank ook (extreme) temperatuursinvloeden gemeten worden.

Dankzij deze inverstering is extra capaciteit beschikbaar gekomen waardoor snelle markttoegang voor meterfabrikanten gegerandeerd is en blijft!

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.