Nieuwe service: het testen van Performance Measuring and Monitoring Devices (PMD)

NMi heeft een nieuwe optie aan het brede scala van services toegevoegd.  Sinds kort kunnen wij Performance Measuring and Monitoring Devices testen, kortweg PMD’s.

Een PMD is een multifunctioneel instrument dat meerdere grootheden kan meten, zoals energie, spanning, stroom, frequentie, power factor, harmonische vervorming, flikker etc.  De meters worden gebruikt om de belangrijkste systeemparameters van een netwerk vast te stellen. De laatste tijd is er grote vraag naar het testen en certificeren van PMD’s . Bijvoorbeeld vanuit datacenters waar data van veel verschillende klanten wordt opgeslagen. De PMD’s meten het verbruik per klant.

NMi biedt het testen van dit type meter aan tegen IEC 61557-12, een IEC standaard specifiek voor PMD’s. We hebben een ISO 17025 accreditatie voor deze activiteit. Dit betekent dat er nieuwe mogelijkheden zijn voor PMD fabrikanten om hun meters te laten certificeren!

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.