NMi breidt certificeringsactiviteiten uit naar Duitsland

NMi is midden in het proces om ook wettelijke activiteiten uit te voeren voor Duitsland. De Duitse markt is sinds enige tijd open voor andere notified bodies. Onlangs is een audit uitgevoerd door Duitse vakexperts met positief resultaat.

ISO 17025
Inmiddels is onze ISO 17025 erkenning uitgebreid met de Duitse wetgeving. In eerste instantie betreft het een proefproject met kWh meters voor blindverbruik (reactieve energie). De officiƫle erkenning en aanwijzing van NMi door de Duitse overheid kan elk moment binnenkomen. Dit betekent dat we vanaf dat moment electriciteitsmeters kunnen certificeren voor zowel de MID (actieve energie) en tegelijkertijd ook voor Duitsland (reactieve energie). In de nabije toekomst zal NMi verdere stappen ondernemen om ook andere meetmiddelen voor de Duitse markt te testen en certificeren.

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.