NMi lanceert WIM Standard op ICWIM conferentie in Brazilië

Van 7 tot 11 november 2016 kwamen fabrikanten, eindgebruiker, overheidsinstanties en experts op het gebied van Weighing-in-Motion (WIM) samen bij de ICWIM conferentie in Brazilië. Cock Oosterman en Kees van Willenswaard van NMi waren aanwezig om de nieuwe International NMi WIM Standard te introduceren.

Cock Oosterman presenteerde de nieuwe standaard aan een enthousiast publiek. “Eindelijk!” was een van de veelgehoorde reacties. De verschillende standaarden die tot nu toe werden gebruikt, zoals OIML R134, omvatten niet alle type systemen en toepassingen, waardoor er verschillende manieren waren waarop de systemen werden geïmplementeerd en verschillende eisen aan de systemen werden gesteld. Hierdoor ontstonden verschillende testeisen en als gevolg daarvan ook extra kosten voor testen. In de afgelopen jaren gaven zowel fabrikanten als overheidsinstanties aan dat er behoefte was aan een eenvoudige standaard die alle WIM-systemen en alle implementaties voor handhaving omvat. De nieuwe NMi International WIM Standard is het antwoord op deze vraag en is geschikt voor alle toepassingen en operationele omstandigheden.

Gratis exemplaar van de standaard op naam

De International NMi WIM Standard mag gratis worden gebruikt door alle afnemers en leveranciers van WIM-systemen. De standaard mag ook worden gebruikt door Nationale Metrologie Instituten en ijk-kantoren. Klik hier voor meer informatie en om een gratis exemplaar op naam aan te vragen.

Cock Oosterman

Cock Oosterman

Head Certification Body, Netherlands

Meer dan 30 jaar internationale ervaring op het gebied van Kwaliteit, Metrologie, Testen, Accreditatie en Certificering. Secretaris van NoBoMet en voorzitter van het management comité van het OIML Certification System.