NMi International WIM Standard

NMi standaard voor Weighing-in-Motion systeem,
zowel voor wettelijke en statistische toepassingen voor hoge en lage snelheid WIM-systemen.

<h2>NMi International WIM Standard</h2>

Voor het detecteren van vrachtwagens die overbeladen zijn, worden Weighing-in-Motion (WIM) systemen ingezet. Dit gebeurt in verschillende toepassingen en onder verschillende operationele omstandigheden. Naar aanleiding van vragen van zowel fabrikanten als overheden heeft NMi samen met een groep experts een nieuwe internationale WIM standaard ontwikkeld die zowel wettelijke en statistische toepassingen omvat voor hoge en lage snelheid WIM.

Al jaren worden voor de certificering van Weighing-in-Motion systemen internationale specificaties uit drie documenten (COST-323, ASTM-1318 en OIML R134) gebruikt. Echter, deze documenten zijn niet geschikt voor alle toepassingen en operationele omstandigheden voor WIM-systemen, zoals dat wordt vereist door eindgebruikers. Denk bijvoorbeeld aan directe handhaving van overbelading onder gangbare condities op snelwegen. Hierdoor ontstaan complexe en dure procedures. Zowel fabrikanten als overheden gaven aan dat er behoefte was aan een praktische standaard voor het certificeren van de systemen voor handhavingsdoeleinden, die alle toepassingen omvat.

NMi International WIM Standard

NMi heeft het initiatief genomen om een kleine groep internationale experts op het gebied van standaardisering van meetinstrumenten en op het gebied van WIM samen te brengen om een nieuwe, praktische, maar tegelijkertijd goed onderbouwde standaard te ontwikkelen voor Weighing-in-Motion die alle toepassingen omvat. Het document geeft specificaties voor Automatische Instrumenten voor het meten van het gewicht en de asbelading van wegvoertuigen terwijl ze in beweging zijn. In de standaard zijn specificaties opgenomen voor de performance-eisen en de minimale testprocedures om de daadwerkelijke performance te kunnen vaststellen van een specifiek WIM-systeem.

Onafhankelijke WIM standaard

De International NMi WIM Standard is onafhankelijk van de technologie, het type systeem of het type sensoren en is van toepassing op WIM weegschalen, -strips en –bruggen. Het is ook onafhankelijk van leverancier of fabrikant, afnemer of gebruiker, land of regio. Meer informatie over de achtergronden zijn beschreven in de gids die bij de standaard wordt geleverd.

Gratis exemplaar van de standaard op naam

De International NMi WIM Standard mag gratis worden gebruikt. Vul onderstaand formulier in om een exemplaar op naam aan te vragen.

Aanvraagformulier NMi International WIM Standard

  • Vragen met een * zijn verplichte velden.
 
Cock Oosterman

Cock Oosterman

Head Certification Body, Netherlands

Meer dan 30 jaar internationale ervaring op het gebied van Kwaliteit, Metrologie, Testen, Accreditatie en Certificering. Secretaris van NoBoMet en voorzitter van het management comité van het OIML Certification System.