Testen en certificeren

Snelle toelatingen: typekeuren, certificeren van kwaliteitssystemen, keuren

Testen en certificeren

Markttoegang voor (slimme) kWh-meters, (huishoudelijke) gasmeters, EVHI’s en watermeters is in Europa geregeld via de Measuring Instruments Directive (MID). Hierin staan de eisen vermeld waaraan de meetinstrumenten moeten voldoen om uw meter op de Europese markt te mogen brengen. Voor markttoegang buiten Europa en andere aanvullende klanteisen kunnen wij uw meetinstrumenten testen tegen EN-normen, IEC-normen en OIML-aanbevelingen.

Fast track kWh-meters

Een snelle markttoegang is voor u essentieel om goede deals te kunnen sluiten. Dankzij efficiënte testprocedures, uitgebreide, up-to-date testfaciliteiten en ons ervaren team van testengineers levert NMi u de beste doorlooptijden. Werkt u tegen een deadline aan? Dan kunt u in het geval van kWh-meters kiezen voor het uitermate snelle fast track traject, waarmee doorlooptijden worden teruggebracht van 6 weken (standaard doorlooptijd NMi) tot slechts 3 weken (in overleg). Menig klant heeft hiermee deadlines voor tenders weten te halen.

Verschillende nutsbedrijven geven de voorkeur aan NMi als onafhankelijk testlab

Europese markttoegang – MID

Wilt u de Europese markt op? Een MID-certificaat geeft u directe toegang tot alle 27 landen van de Europese Unie en 4 EFTA-landen. Vanaf de introductie van MID in 2006 heeft NMi actief met deze regelgeving gewerkt en al honderden certificaten uitgegeven, waardoor er uitgebreide ervaring is met de mogelijkheden.

NMi neemt deel aan internationale werkgroepen zoals Welmec, OIML, IEC, Cenelec en diverse normcommissies en is daardoor altijd volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van eisen en wetgevingen. We kunnen u informeren over veranderingen in eisen die in het komende jaar van kracht worden en daar nu al rekening mee houden in het testplan, waardoor u een toekomstbestendig product op de markt brengt.

Let op: Het typekeurcertificaat is de eerste stap naar markttoegang. Om uw meetinstrument op de Europese markt te brengen moeten de geproduceerde meters nog een eerste keuring ondergaan.

Markttoegang buiten Europa en aanvullende testdiensten

Dankzij de goede internationale reputatie heeft u met een NMi-testrapport probleemloze toegang in vrijwel alle landen in de wereld. Voor markttoegang buiten Europa test NMi tegen de internationale (IEC-, EN- en OIML-) normen. Door deze tests eventueel direct te combineren met het MID-testplan kan het typekeurproces efficiënt worden uitgevoerd en uw product snel op de wereldwijde markt worden geïntroduceerd. In het overzicht hiernaast ziet u welke normen van toepassing zijn.

Ook is het mogelijk om verschillende aanvullende tests uit te voeren zoals blindverbruik, breakertesten, Power Line Communication (PLC), ZigBee communicatie en nauwkeurigheid van de klok. Hier vindt u een compleet overzicht van de aanvullende diensten (gasmeters / kWh-meter).

Regelgeving en Offerte

Get in touch

Worldwide

Erik Moeskops
T +31 88 636 2308
E emoeskops@nmi.nl

Italië

Alessandra Bendistinto
T +39 049 9335925
E a.bendistinto@nmi.it

Innovatieve oplossingen voor innovatieve producten

NMi zet jarenlange ervaring in voor de ontwikkeling van testprocedures om ook de conformiteit van uw innovatieve meetopstellingen aan te tonen.

Flexibele planning voor snelle markttoegang

Via (deel)onderzoeken bij u op locatie bieden we een efficiënt en flexibel certificeringsproces.

Helder certificeringsproces

Met een helder testplan en conceptcertificaat vooraf is er duidelijkheid over verwachtingen. NMi ontzorgt en leidt u door het complete toelatingsproces.