OIML R 46 geaccepteerd: testen nu al mogelijk bij NMi

Sinds jaar en dag voert NMi testen uit op electriciteitsmeters conform diverse IEC standaarden, zoals de IEC 62052 / 62053 of de EN 50470 serie. Veel fabrikanten gebruiken deze NMi testrapporten om een MID toelating voor Europa te krijgen, of voor wereldwijde toegang.

Er is nu een extra mogelijkheid om wereldwijde markttoegang te verkrijgen. Onlangs heeft de OIML (International Organization of Legal Metrology) de Recommendation R 46, “Active electrical energy meters”, goedgekeurd. Deze  aanbeveling is op 11 oktober 2013 in Ho Chi Minh City, Vietnam door de leden van de CIML (International Committee of Legal Metrology) tijdens hun jaarvergadering geaccepteerd. De publicatie van de officiele versie wordt spoedig verwacht.

Voor fabrikanten betekent deze beslissing een mogelijkheid om tijd en kosten te besparen: als zij hun meter laten testen volgens de OIML R46 aanbeveling in combinatie met IEC/EN rapporten, zullen ze gemakkelijk markttoegang krijgen in vele landen over de gehele wereld.

CIML2

NMi biedt volledige OIML R 46 testen aan voor alle actieve electrische energiemeters. Individuele testen kunnen eventueel afzonderlijk worden uitgevoerd, zoals de levensduurtest volgens par. 6.4.17 in overeenstemming met de IEC 62059-32-1 (testing op het maximale stroombereik bij een maximale temperatuur gedurende 1.000 uur) of de ‘high order harmonics test’ volgens par. 6.3.17. Een extra service voor de beste wereldwijde markttoegang!

Met uw wensen, behoeften en specifieke landeneisen als uitgangspunt kan NMi afzonderlijke plannen maken voor:

• MID testen
• OIML testen
• IEC/EN testen
• Een combinatie van alle beschikbare OIML/IEC/EN standaarden om een voor u zo geoptimaliseerd mogelijk pakket voor markktoegang samen te stellen.

Wilt u ook gebruik maken van dit unieke, nieuwe certificeringsaanbod? Email naar nmi@nmi.nl voor meer informatie.

Cock Oosterman

Cock Oosterman

Head Certification Body, Netherlands

Meer dan 30 jaar internationale ervaring op het gebied van Kwaliteit, Metrologie, Testen, Accreditatie en Certificering. Secretaris van NoBoMet en voorzitter van het management comité van het OIML Certification System.