Testen en certificeren

<p>Testen en certificeren</p>

NMi loopt samen met u voorop

NMi certificeert innovaties: onder andere de eerste Coriolos-meter, de eerste ultrasone meter, de eerste LNG-dispenser en het eerste bunkeringsysteem.

Ruim 40% van de MID-certificaten uitgegeven door NMi

Ook ruim een kwart van de OIML-certificaten voor gasmeters en ruim 40% van de vloeistofmeetinstallaties is uitgegeven door NMi.

Korte doorlooptijden

Door slimme testplannen bent u verzekerd van de kortste doorlooptijden voor snelle markttoegang van uw product.

Meetsystemen voor vloeistoffen anders dan water, bijvoorbeeld benzinepompen, zijn in de praktijk vaak opgebouwd uit componenten van verschillende producenten. Veel van die componenten spelen een essentiële rol in de metrologische kwaliteit van het volledige meetsysteem.

Deelcertificering

Als producent van onderdelen van meetinstrumenten, zoals sensors, luchtafscheiders, flow computers, druk transmitters, zelfsbedieningsapparatuur en kassasystemen (POS), kunt u de waarde van uw product verhogen door ze te leveren inclusief certificaat. Door gebruik te maken van deelcertificaten kan de uiteindelijke toelating (typekeuring) van het complete meetsysteem voor de fabrikant snel worden afgehandeld.

Er zijn twee type deelcertificaten:

  • Parts Certificate (PC): onderdelen die van een PC voorzien zijn, kunnen vrijelijk gebruikt worden door fabrikanten van complete systemen.
  • Evaluation Certificate (EC): onderdelen die van een EC voorzien zijn, kunnen alleen gebruikt worden door fabrikanten van complete systemen na toestemming van de houder.

Certificering van het kwaliteitssysteem

Om het meetsysteem op de markt te mogen plaatsen, volgt na de modeltoelating een eerste keuring. Bij de fabrikant wordt de productie en het testen van het meetinstrument uitgevoerd onder een gecertificeerd kwaliteitssysteem (module D, E of H van MID).

Binnen dit gecertificeerde kwaliteitssysteem moet ook de kwaliteit van de individuele componenten worden gegarandeerd. Dit doet de fabrikant door middel van inspectie van de geleverde componenten (100% of steekproeven). Echter, als producent kunt u meerwaarde leveren door de componenten vooraf te keuren onder uw kwaliteitssysteem. Hierdoor bespaart de fabrikant tijd en kosten bij het keuren van het meetsysteem. NMi kan uw kwaliteitssysteem certificeren, waardoor u vooraf gekeurde componenten kant-en-klaar kunt leveren. Hiermee draagt u als producent van componenten bij aan snelle markttoegang.

Get in touch

Worldwide

Erik van de Graaf
T +31 88 636 23 47
E evdgraaf@nmi.nl

Nederland

Erik van de Graaf
T +31 88 636 23 47
E evdgraaf@nmi.nl

Italië

Alessandra Bendistinto
T +39 049 9335925
E a.bendistinto@nmi.it