Testen en certificeren

Snelle toelatingen tot de markt: typekeuren, certificeren van kwaliteitssystemen, keuren.

Testen en certificeren

Markttoegang voor industriële olie- en gasmeters en complete meetinstallaties die gebruikt worden voor handelsdoeleinden, is in Europa geregeld via de Measuring Instruments Directive (MID). In deze richtlijn staan de eisen vermeld waaraan moet worden voldaan om uw meetinstrument op de Europese markt te mogen brengen. Voor markttoegang buiten Europa en andere aanvullende klanteisen kunnen wij uw meetinstrumenten testen tegen EN-normen en OIML-aanbevelingen.

Dankzij de voortreffelijke reputatie van NMi in de internationale markt, kunnen we met het OIML-certificaat en -rapport de hele wereld over.

Europese markttoegang – MID

Wilt u de Europese markt op? Een MID- Type Examination Certificate geeft u directe toegang tot alle 28 landen van de Europese Unie, de vier EFTA-landen en Turkije. NMi heeft sinds de introductie van de MID-regelgeving al vele honderden certificaten uitgegeven, waardoor er uitgebreide ervaring is met de verschillende mogelijkheden. Bovendien biedt NMi de mogelijkheid om flowmeters en onderdelen die zowel voor gas -als vloeistofmetingen worden gebruikt gecombineerd te testen.

NMi neemt deel aan internationale werkgroepen zoals Welmec, OIML, EN en diverse normcommissies en is daardoor altijd volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van eisen en wetgevingen. We kunnen u informeren over ontwikkelingen in eisen die in het komende jaar van kracht worden en daar nu al rekening mee houden in het testplan. Zo weet u zeker dat u een toekomstbestendig product op de markt brengt.

Let op: Het Type Examination Certicate is de eerste stap naar markttoegang. Om uw meetinstrument op de Europese markt te brengen moeten de geproduceerde meters nog een eerste keuring ondergaan.

Markttoegang buiten Europa

Dankzij de goede internationale reputatie heeft u met een NMi-testrapport probleemloze toegang in vrijwel alle landen in de wereld. Voor markttoegang buiten Europa test NMi tegen de internationale (EN- en OIML-) normen. Door deze tests eventueel direct te combineren met het MID-testplan kan het typekeurproces efficiënt worden uitgevoerd en uw product snel op de wereldwijde markt worden geïntroduceerd. In het overzicht hiernaast ziet u welke normen van toepassing zijn. Ook voor vloeistofhoogtemeters biedt NMi mogelijkheden voor internationale markttoegang.

Deelcertificaten

Als producent van onderdelen, zoals meters, flow computers of gaschromatografen, kunt u de waarde van uw product verhogen door ze te leveren inclusief certificaat. NMi heeft een systeem ontwikkeld waardoor u zelf al een deelkeuring kunt uitvoeren. Lees hier meer over deelcertificaten.

Regelgeving en Offerte

Get in touch

Worldwide

Erik van de Graaf
T +31 88 636 23 47
E evdgraaf@nmi.nl

Nederland

Erik van de Graaf
T +31 88 636 23 47
E evdgraaf@nmi.nl

Italië

Alessandra Bendistinto
T +39 049 9335925
E a.bendistinto@nmi.it

NMi loopt samen met u voorop

NMi certificeert innovaties: onder andere de eerste Coriolos-meter, de eerste ultrasone meter, de eerste LNG-dispenser en het eerste bunkeringsysteem.

Ruim 40% van de MID-certificaten uitgegeven door NMi

Ook ruim een kwart van de OIML-certificaten voor gasmeters en ruim 40% van de vloeistofmeetinstallaties is uitgegeven door NMi.

Korte doorlooptijden

Door slimme testplannen bent u verzekerd van de kortste doorlooptijden voor snelle markttoegang van uw product.