De onafhankelijke positie, expertise en technische competenties van NMi zijn gewaarborgd middels verschillende (internationale) accreditaties en aanwijzingen die worden onderbouwd en onderhouden via een kwaliteitssysteem. Wereldwijd is een ijzersterke reputatie opgebouwd door de kwaliteit van onze testrapporten, kennis over interpretatie van normen en regelgeving, persoonlijke aandacht voor de klant en, waar nodig, innovatieve werkwijze. Hieronder vindt u een overzicht van de erkenning die NMi bezit voor het testen, certificeren, kalibreren en keuren van meetinstrumenten en meetsystemen.

Notified Body voor MID en NAWI

De regelgeving voor meetmiddelen is in Europa grotendeels geharmoniseerd via de Measuring Instruments Directive (MID 2014/32/EU) en de NAWI-Directive (2014/31/EU). NMi is als Notified Body aangemeld voor zowel de MID- als de NAWI-richtlijn en kan vrijwel alle certificeringen voor meetapparatuur voor u uitvoeren.

Accreditaties

NMi beschikt over verschillende accreditaties van accreditatie-instituten die internationaal worden erkend via de Mutual Recognition Agreement (MRA) van de International Laboratory Accreditation Cooperation (ILAC).

NMi Certin is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd als testlaboratorium (ISO/IEC 17025 onder nummer L029), inspectie-instelling (ISO/IEC 17020 onder nummer I122), certificatie-instelling (ISO/IEC 17021 onder nummer C081) en kalibratie-instelling (ISO/IEC 17025 onder nummer K63). Klik hier voor een overzicht van de accreditatie certificaten van NMi (RvA-site). In Nederland is NMi tevens aangewezen instantie voor de Metrologiewet.

Erkenning testrapporten

Testrapporten en certificaten van NMi worden via internationale afspraken wereldwijd in veel landen geaccepteerd. NMi is al jarenlang Issuing Authority voor OIML (onder nummer NL1), de internationale organisatie voor wettelijke metrologie in Parijs. Voor markttoegang buiten Europa zijn OIML-testrapporten een uitkomst. Dankzij verschillende rechtstreekse overeenkomsten met landen over de hele wereld worden NMi-testrapporten in nog veel meer landen geaccepteerd als basis voor een toelating.

Accreditaties en aanwijzingen

 Raad voor Accreditatie

 MID en NAWI

 OIML

 Metrologiewet

Cock Oosterman

Cock Oosterman

Head Certification Body, Netherlands

Meer dan 30 jaar internationale ervaring op het gebied van Kwaliteit, Metrologie, Testen, Accreditatie en Certificering. Secretaris van NoBoMet en voorzitter van het management comité van het OIML Certification System.