Over NMi

Organisatie

Over NMi

Dagelijks worden transacties voltooid aan de hand van metingen en daarbij behorende meetresultaten. Of het nu gaat om het meten van gasverbruik, de kosten voor een rit met een taxi of industriële toepassingen: vertrouwen in meetresultaten vormt de basis voor elke afrekening. NMi ziet het als haar missie om als onafhankelijke partij dit vertrouwen blijvend te onderbouwen.

NMi

Via wetgeving is het gebruik van meetmiddelen voor handelsdoeleinden, zoals in de hierboven genoemde situaties het geval is, aan regels gebonden. Hiermee wordt gegarandeerd dat metingen voldoen aan bepaalde eisen en kan er vertrouwen zijn in de correctheid van de meetresultaten. NMi test en certificeert meetmiddelen tegen de van toepassing zijnde eisen en helpt daarmee fabrikanten en producenten de wereldmarkt op.

NMi is de onafhankelijke specialist voor testen, certificeren en trainen op het gebied van metrologie. Fabrikanten en eindgebruikers kunnen rekenen op wereldwijde erkenning van NMi-meetrapporten en -certificaten. NMi denkt mee en ontzorgt de klant. Door innovatie overtreft NMi de vraag in de markt.

Internationale markttoegang

NMi is internationaal erkend en heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als onafhankelijk test- en certificeringsinstituut in de segmenten olie en gasnutswegen, inhoud en lengtevoorverpakkingen en e-merk en mobiliteit en verkeershandhaving. NMi biedt haar producten en diensten wereldwijd aan. NMi heeft vestigingen in Nederland en Italië en werkt samen met lokale partijen in China, Turkije en Japan.

Daarnaast heeft NMi al jarenlang zogeheten “Mutual Recognition Agreements” met onder andere China, Japan en Australië, waardoor meetresultaten van NMi in deze landen worden geaccepteerd voor markttoegang.

Testen tegen regelgeving

Meetinstrumenten worden in de laboratoria van NMi of waar mogelijk op locatie getest tegen de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Indien nodig ontwikkelen specialisten testprocedures om conformiteit aan te kunnen tonen. Hiermee levert NMi internationale markttoegang voor fabrikanten van meetinstrumenten.

Mathijs van Zuijlen

Mathijs van Zuijlen

Operations Manager, Netherlands

Ervaren, enthousiaste en doelgerichte manager met een technische achtergrond die zijn teams centraal stelt en ondersteunt.