Hoe verhoogt u de waarde van uw POS systeem?

Op 21 mei 2014 vond er in Madrid een seminar plaats over de certificeringsmogelijkheden voor POS systemen. Dit zijn kassa- en betaalsystemen die kunnen worden verbonden aan benzinepompen. NMi had dit seminar speciaal georganiseerd om fabrikanten te informeren over de diverse manieren waarop zij POS apparatuur op de markt kunnen brengen. Hier blijkt veel onduidelijkheid over. Nieuwsgierig naar de (on)mogelijkheden om hun producten een hogere marktwaarde te geven, waren diverse fabrikanten naar de Spaanse hoofdstad afgereisd waar ze een gevarieerd dagprogramma kregen aangeboden.

Aantrekkelijker
POS systemenen zijn op zichzelf geen complete meetinstrumenten maar omdat zij een belangrijk onderdeel van een fuel dispenser zijn, vallen ze wel onder internationale wetgeving en moeten daarom voldoen aan de Measurement Instrument Directive (MID). De MID directive wordt momenteel ook in Spanje actief doorgevoerd, wat inhoudt dat meetsystemen strenger zullen worden gecontroleerd en fabrikanten hun producten hierop aan moeten passen. Een POS fabrikant kan op deze ontwikkeling inspelen door gebruik te maken van deelcertificaten waarmee de uiteindelijke toelating (typekeuring) van het complete meetsysteem snel kan worden afgehandeld. Dit maakt zijn component veel aantrekkelijker voor kopers, zeker als hij in Europa of wereldwijd zaken wil doen.

Als beste getest
Tijdens het seminar werd ingegaan op de diverse testen die moeten worden uitgevoerd om een POS systeem te laten voldoen aan de eisen van de MID. Ook vanuit Welmec en OIML zijn er aanbevelingen die vertaald worden naar specialistische testen. Op basis van deze testen wordt een deelcertificaat (Part of Evaluation Certificate) uitgeschreven, waarmee fabrikanten de markt kunnen betreden. De experts van NMi hebben veel ervaring in het uitvoeren van alle benodigde testen, welke dagelijks in onze laboratoria (bij POS systemen ook vaak gedeeltelijk bij de klant) worden uitgevoerd. Hoe alles precies in zijn werk gaat werd aan de hand van voorbeelden uitgelegd zodat de deelnemers een helder inzicht in het certificeringsproces kregen en goed begrepen welke stappen zij hun apparatuur kunnen laten doorlopen.

Goed gevoel
In Mediterrane sfeer werden idee├źn en ervaringen uitgewisseld. Gewapend met nieuwe, waardevolle marktinformatie keerden de deelnemers terug naar hun organisaties. Ook de trainers kwamen met een goed gevoel thuis omdat ze konden bijdragen aan het succes van deze ondernemers.

Als ook u met NMi van gedachten wilt wisselen over het positioneren van uw POS systeem, aarzel dan niet om contact op te nemen met jdkreij@nmi.nl

Erik van de Graaf

Erik van de Graaf

Account Manager Oil and Gas, Worldwide,Netherlands

10 jaar sales ervaring waarvan 6 jaar in de Olie & Gas industrie. Klanten zo effectief mogelijk met hun meetvraagstukken helpen en op een integere manier een lange termijn relatie met hen opbouwen is wat me drijft.