Revisie van de IEC normen voor electriciteitsmeters

De International Electrotechnical Commission, beter bekend als IEC, is de meest toonaangevende organisatie ter wereld voor het opstellen en publiceren van internationale normen voor alle elektrische, elektronische en aanverwante technologieën. De IEC TCs (Technical Committees) en WGs (werkgroepen) komen regelmatig bijeen zodat experts op het gebied van elektrotechniek met elkaar het normeringwerk van de IEC kunnen uitvoeren.

De welbekende normen voor elektriciteitsmeters, de IEC 62052 en IEC 62053 series, worden momenteel herzien in IEC TC13 WG 11. Deze normen zullen worden gemoderniseerd. NMi draagt hier substantieel aan bij door kennis in de werkgroep in te brengen. De verwachting is dat de eerste draft versies binnen een paar maanden zullen circuleren voor commentaar van de nationale commitées.

Als klanten willen weten welke veranderingen precies te verwachten zijn, kunnen een training op maat aanvragen bij onze Senior Approvals Expert, lid van IEC TC13 WG 11 , de heer Henri Schouten: hschouten@nmi.nl

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.