IEC 61000-4-30: testen van power quality meters

NMi test vanaf nu power quality meters conform IEC norm 61000-4-30. Dankzij onze unieke testopstelling kunnen we de meters testen op alle aspecten van power quality, zoals vermeld in deze nieuwe IEC- norm.

Tijdens de testen wordt uw meter vergeleken met een referentiemeter. Uit de resultaten van deze vergelijking blijkt of uw meter voldoet aan de eisen van de IEC 61000-4-30. Na afloop van de test ontvangt u een testrapport met alle verzamelde data. Daarnaast ontvangt u een Certificate of Conformity.

Onafhankelijk onderzoek – IEC 61000

De power quality-testen worden uitgevoerd in samenwerking met onze zusterorganisatie VSL, het nationaal metrologisch instituut. Op deze manier zijn de testresultaten direct herleidbaar naar de nationale standaarden voor spanning en stroom.

Het NMi-VSL-consortium verzorgt onafhankelijke testen voor de IEC 61000-4-30 norm. Zowel NMi als VSL zijn ISO 17025 geaccrediteerd voor testen en kalibreren. In de toekomst wordt de scope voor de testen onder 61000-4-30 verder uitgebreid.

Klik hier voor onze Power Quality product flyer

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.