Europese Markttoegang voor (Slimme) Huishoudmeters

Wilt u uw slimme huishoudmeters in Europa verkopen? Dan is het belangrijk om de Europese wet- en regelgeving te kennen waaraan deze slimme meters moeten voldoen.

Gedurende deze ééndaagse training leert u door de reglementen voor elektriciteitsmeters te manoeuvreren. Wat betekent wettelijke metrologie nu precies in Europa? En wat zijn de relevante verantwoordelijkheden voor fabrikanten, vertegenwoordigers en/of leveranciers? Onze experts, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt, beantwoorden deze vragen graag voor u.

Ook zult u uitleg krijgen over de verschillende fabrikantenmodules en leert u meer over de relevante IEC en CENELEC standaarden, OIML aanbevelingen en WELMEC guides. De training geeft u meer inzicht in de relatie die deze documenten hebben met de Europese regelgeving en u leert wat u kunt verwachten van Notified Bodies en Supervisory Bodies.

Na het afronden van deze training zult u beter voorbereid zijn op typekeur testen en andere nodige inspecties. Ook zult u een veelomvattend overzicht hebben van de stappen die genomen moeten worden van productontwerp tot de introductie op de Europese markt.

Inhoud “Europese Markttoegang voor (Slimme) Huishoudmeters”

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie
  • Europese richtlijnen (MID en NAWI)
  • Certificerings mogelijkheden voor elektriciteit meters
  • IEC en CENELEC documenten
  • Laatste informatie van IEC en CENELEC
  • Software eisen (WELMEC 7.2)
  • Voorbereiding voor typekeur (module B)
  • Discussie

Overzicht
Duur: 1 dag
Niveau: MBO/HBO
Taal: Engels
Max. inschrijvingen: 14
Min. inschrijvingen: 6
Investering: €645 per persoon, exclusief BTW, inclusief trainingsdocumentatie, lunch en verversingen.

Optioneel
½ dag extra training, “Introductie MID module D annex II.2”, te volgen op de dag na de training “Europese Markttoegang voor (Slimme) Huishoud Meters”

Voor meer informatie over deze training kunt u contact met ons opnemen via trainingen@nmi.nl of +31 78 6332332.

Marc Schmidt

Marc Schmidt

Approvals Engineer/Lead Assessor, Worldwide,Netherlands

7 jaar ervaring in het toelaten van vloeistofmeetsystemen en delen van meetsystemen. Gespecialiseerd in ultrasone en coriolis meters. Lid van FHI, OIML R81, R117 and R139, WELMEC 10.

Henri Schouten

Henri Schouten

Business Development Manager Utilities, Worldwide,Netherlands

Expert op het gebied van alle utility meters (electriciteit/ gas/ water/ warmte). Lid/ voorzitter van diverse IEC, CENELEC, OIML en WELMEC groepen. Voorzitter van de Nederlandse spiegelgroep NEC13. Een van de auteurs van de OIML R 137 aanbeveling.