Testen en certificeren

Snelle toelating tot de markt: typekeuren, certificeren van kwaliteitssystemen, keuren

Testen en certificeren

Innovatieve oplossingen voor innovatieve producten

NMi zet jarenlange ervaring in voor de ontwikkeling van testprocedures om ook de conformiteit van uw innovatieve meetopstellingen aan te tonen.

Flexibele planning voor snelle markttoegang

Via (deel)onderzoeken bij u op locatie bieden we een efficiƫnt en flexibel certificeringsproces.

Helder certificeringsproces

Met een helder testplan en conceptcertificaat vooraf is er duidelijkheid over verwachtingen. NMi ontzorgt en leidt u door het complete toelatingsproces.

Weegsystemen zijn in de praktijk vaak opgebouwd uit componenten van verschillende producenten. Veel van die componenten spelen een essentiƫle rol in de metrologische kwaliteit van het volledige meetsysteem.

Deelcertificering

Als u onderdelen van meetinstrumenten produceert, zoals aanwijsinrichtingen (indicators), krachtopnemers (load cells), kassasystemen (Point Of Sales) en randapparatuur zoals computers en printers, kunt u de waarde van uw product verhogen door ze te leveren inclusief certificaat. Door gebruik te maken van deelcertificaten komen fabrikanten van meetsystemen sneller door de toelatingsprocedure heen, waardoor het eindproduct eerder op de markt kan worden gebracht.

Er zijn twee type deelcertificaten:

  • Parts Certificate (PC): onderdelen die van een PC voorzien zijn, kunnen vrijelijk gebruikt worden door fabrikanten van complete weeginstrumenten.
  • Evaluation Certificate (EC): onderdelen die van een EC voorzien zijn, kunnen alleen gebruikt worden door fabrikanten van complete weeginstrumenten na toestemming van de houder.

Certificering van het kwaliteitssysteem

Om het weegsysteem op de markt te mogen plaatsen, volgt na de modeltoelating een eerste keuring. Bij de fabrikant worden de productie en het testen van het meetinstrument uitgevoerd onder een gecertificeerd kwaliteitssysteem (module D, E of H van MID).

Binnen dit gecertificeerde kwaliteitssysteem moet ook de kwaliteit van de individuele componenten worden gegarandeerd. Dit doet de fabrikant door middel van inspectie van de geleverde componenten (100% of steekproeven). Echter, als producent kunt u meerwaarde leveren door de componenten vooraf onder uw kwaliteitssysteem te keuren. Hierdoor bespaart de fabrikant tijd en kosten. NMi kan uw kwaliteitssysteem certificeren, waardoor u vooraf gekeurde componenten kant-en-klaar kunt leveren. Hiermee draagt u bij aan snelle markttoegang.

Get in touch

Worldwide

Valeska Augusteijn
T +31 88 636 23 08
E vaugusteijn@nmi.nl

Kees van Willenswaard
T +31 78 633 23 07
E kvanwillenswaard@nmi.nl

Nederland

Valeska Augusteijn
T +31 88 636 23 08
E vaugusteijn@nmi.nl

Kees van Willenswaard
T +31 78 633 23 07
E kvanwillenswaard@nmi.nl

Bousaina Mahtala
T +31 88 636 2217
E bmahtala@nmi.nl