Europese Markttoegang voor uw LNG, BioGas en CNG applicaties

Wilt u uw LNG of CNG dispensers in Europa verkopen? Of wilt u leren hoe u moet omgaan met de wettelijke vereisten voor BioGas meetinstallaties? Dan is het belangrijk om de Europese wet- en regelgeving te kennen waaraan deze specifieke meetmiddelen moeten voldoen. Voor LNG en BioGas toepassingen gelden Europese richtlijnen (Measuring Instruments Directive). Voor CNG is in verschillende landen de nationale wetgeving nog steeds van toepassing. In andere landen is nieuwe wetgeving in ontwikkeling.

Gedurende deze ééndaagse training leert u door de regelgeving voor LNG/CNG dispensers en BioGas toepassingen te navigeren. Wat betekent Wettelijke Metrologie in Europa? En wat zijn de relevante verantwoordelijkheden voor fabrikanten, hun vertegenwoordigers en/of leveranciers? Onze experts, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de Oil & Gas markt, beantwoorden deze vragen graag voor u.

Ook zult u uitleg krijgen over de verschillende fabrikantenmodules en leert u meer over de relevante EN-normen, OIML aanbevelingen en WELMEC gidsen. De training geeft u meer inzicht in de relatie die deze documenten hebben met de Europese regelgeving en u leert wat u kunt verwachten van Notified Bodies en Supervisory Bodies.

Na het afronden van deze training zult u beter voorbereid zijn op typekeur testen en andere nodige inspecties. Ook zult u een veelomvattend overzicht hebben van de stappen die genomen moeten worden van productontwerp tot de introductie op de Europese markt.

Inhoud “Europese Markttoegang voor uw LNG, BioGas en CNG applicaties”

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie
  • Verschillen tussen de Europese en nationale wetgevingen
  • Certificeringsmogelijkheden voor LNG, BioGas en CNG applicaties
  • NL en OIML documenten
  • Laatste informatie van OIML (R81, R17, R137, R139) toepassingen en nieuwe wetgeving (bv CNG applicatie)
  • Verschillen tussen flow en batch-meting
  • Hoe worden de dispensers getest in het laboratorium en onder veldomstandigheden?
  • Vereisten voor software (WELMEC 7.2)
  • Voorbereiding voor de typekeuring (module B)
  • Discussie

Overzicht

Duur: 1 dag
Niveau: Middelbaar / hoger beroepsonderwijs
Taal: Engels
Maximaal aantal deelnemers: 14
Minimum aantal deelnemers: 6
Investering: EUR 645 per persoon, exclusief BTW, inclusief cursusmateriaal, lunch en verversingen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via trainingen@nmi.nl of +31 78 633 2332.

Wim Volmer

Wim Volmer

Business Development Manager Oil & Gas , Netherlands

Expert op het gebied van vloeistof- en gasmetingen en alle aspecten die hiermee samenhangen. Lid van diverse OIML en Welmec werkgroepen, 'WIB Field Instruments' en het 'NEN Flow Committee'.

Marc Schmidt

Marc Schmidt

Approvals Engineer/Lead Assessor, Worldwide,Netherlands

7 jaar ervaring in het toelaten van vloeistofmeetsystemen en delen van meetsystemen. Gespecialiseerd in ultrasone en coriolis meters. Lid van FHI, OIML R81, R117 and R139, WELMEC 10.